Este obligatorie inregistrarea marcii?

Legislatiile nationale consacra sisteme diferite de dobandire a dreptului la marca. In dreptul roman este aplicabil sistemul atributiv, care presupune ca dreptul la marca se dobandeste prin prioritate de inregistrare. Cu alte cuvinte, dreptul marca apartine persoanei care a inregistrat prima semnul distinctiv.

Daca utilizez un semn este obligatoriu sa il inregistrez ca marca?

In sistemul atributiv, adoptat de legislatia romana, NU ESTE OBLIGATORIE inregistrarea semnului utilizat.

Exista insa pericolul ca o alta persoana sa depuna la inregistrare un semn identic, iar aceasta dobandeste un drept prioritar la inregistrare.

Este obligatorie vreodata inregistrarea marcii?

In cazul infiintarii unei firme de paza si protectie, pentru obtinerea licentei de functionare pentru a desfasura activitati de paza si protectie este obligatorie inregistrarea ca marca a denumirii firmei si a semnelor distinctive (conform art. 25 al. 1 lit d din HG 301/3012).

Sfatul specialistului

Indiferent de domeniul de activitate recomand inregistrarea ca marca a semnului utilizat si stabilirea unei strategii clare de constructie a brandului.

Sursa:http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_40129/Este-obligatorie-inregistrarea-marcii.html

(Visited 68 times, 1 visits today)

Pe aceasi tema:

Comments are closed.

Advertisement
Contact:
BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI. REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII, IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR. Pentru o oferta de pret va rugam sa ne contactati la :
mustateanu@gmail.com
Tel: 0768.511.900
Program:
Zilnic: 09-19 Sambata: 09-14
OSIM OEB WIPO OHIM AIPPI Grup Roman EPI ORDA