Demersuri pentru atestarea produselor tradiţionale

Ministerul agriculturii a prelungit până pe 30 noiembrie termenul de depunere a dosarelor pentru atestarea produselor tradiţionale. Măsura a fost solicitată de producători.

Ministerul agriculturii a prelungit până pe 30 noiembrie termenul de depunere a dosarelor pentru atestarea sau reatestarea produselor tradiţionale.

Directorul Direcţiei Generale de Industrie Alimentară din minister, Viorel Morărescu, a precizat pentru RRA că măsura a fost solicitată de producătorii agricoli care nu au reuşit să-şi întocmească documentaţia.

„Noi am dat dispoziţie ca şi camerele agricole judeţene să ajute fermierii în a întocmi documentaţia, respectiv caietul de sarcini, în aşa fel încât cei interesaţi şi cei care doresc să îşi reatesteze produsele să poată fi ajutaţi în aşa fel încât cât mai mulţi producători de produse tradiţionale adevărate să avem în piaţă.

Prin noul ordin vorbim şi de trasabilitatea produsului, vorbim de partea de control, vorbim de acel logo care va fi pus pe produs plus atestatul de produs tradiţional care va fi afişat la loc vizibil în aşa fel încât consumatorul să aibă garanţia că într-adevăr cumpără un produs de calitate, un produs tradiţional care este garantat de către o autoritate, respectiv Ministerul Agriculturii şi Dezvolării Rurale.

Până acum au fost atestate 116 de produse tradiţionale, iar 124 de dosare au fost respinse pentru că nu corespundeau reglementărilor.

Cele mai multe produse tradiţionale atestate sunt în judeţele Maramureş, Alba, Suceava şi Argeş.

Sursa:http://www.romania-actualitati.ro/demersuri_pentru_atestarea_produselor_traditionale-66626

(Visited 31 times, 1 visits today)

Pe aceasi tema:

Comments are closed.

Advertisement
Contact:
BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI. REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII, IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR. Pentru o oferta de pret va rugam sa ne contactati la :
mustateanu@gmail.com
Tel: 0768.511.900
Program:
Zilnic: 09-19 Sambata: 09-14
OSIM OEB WIPO OHIM AIPPI Grup Roman EPI ORDA