Cat costa sa-ti inregistrezi o marca la OSIM

Daca vreti sa va inregistrati o marca la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) aveti de ales intre trei tipuri de inregistrare:

-marca verbala (alcatuita doar din litere si cifre) -350 euro pentru un domeniu NISA (prin intermediar)

-marca combinata (alcatuita din litere,cifre si reprezentari grafice) -450 euro pentru un domeniu NISA (prin intermediar)

-marca tridimensionala (este forma produselor sau ambalajelor)- 485 euro pentru un domeniu NISA (prin intermediar)

Exista 45 de clase NISA (exemplu clasa 13 – Arme de foc; muniÅ£ie şi proiectile; explozivi; artificii), pentru fiecare clasa NISA in plus platiti 55 euro.

Daca doriti sa inregistrati o marca direct catre OSIM, taxele sunt mai mici, bataia de cap mai mare ne puteti suna la unul din numerele afisate la datele de contact.  Daca doriti sa apelati la un intermediar echipa noastra va sta la dispozitie cu servicii complete si experimentate.

Din momentul depunerii cererii de inregistrare a marcii la OSIM pana in momentul in care primiti certificatul de inregistrare vor trece aproximativ 8 luni. Totusi, marca este protejata provizoriu inca din momentul depunerii cererii, asta insemnand ca nimeni altcineva nu are voie sa depuna o cerere pentru aceeasi marca in acel interval de 8 luni).

Certtificatul are valabilitate de 10 ani, ceea ce inseamna ca peste 10 ani va puteti respectiva marca inregistrata daca nu o inregistrati din nou.

Inregistrarea unei marci la OHIM – nivel european

Daca derulati afaceri in Europa, veti vrea sa va inregistrati marca la nivel european, astfel va veti inregistra marca la OHIM (Oficiul European pentru Marci şi Desene). Din 2007, OSIM este acreditata pentru a va reprezenta direct la OHIM, costul unei inregistrari la nivel european fiind de 1650 euro

Inregistrarea unei marci la WIPO – nivel international

In caz ca vreti sa aveti o marca inregistrata intr-o tara nemembra UE, o puteti face la WIPO – Oficiul InternaÅ£ional al Proprietăţii Intelectuale, urmand a va adresa catre OSIM, fiind acreditata pentru a va reprezenta direct catre WIPO. Costurile aproximative sunt de 500-3500 euro, in functie de taxele oficiului national al tarii respective.

Produse inregistrate

Pe langa marci, mai pot si inregistrate si produse:

desenul industrial (o eticheta a unui produs) – reprezentare in 2 dimensiuni

modelul industrial (forma si caracteristicile unui produs) – reprezentare in 3 dimensiuni

Inregistrarea produselor se face in Registrul NaÅ£ional al Desenelor şi Modelelor Industriale emis de OSIM, cererea de inregistrare a produselor solutionandu-se in 6 luni.

Protejarea inventiilor

Protejarea unei inventii se face prin brevetul de inventie, act de proprietate ce consfinteste dreptul exclusiv asupra inventiei timp de 20 de ani. Foarte important, Profitul realizat din aplicarea inventiei este scutit de impozit.

Pentru ca titularul unui brevet sa beneficieze de scutire de impozit pe profit trebuie sa fie indeplinite cumulativ mai multe conditii:

– sa existe o copie, certificata pentru conformitate, a hotararii definitive a Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci de acordare a brevetului de inventie;

– sa existe documente eliberate de Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci din care sa rezulte ca brevetul de inventie a fost in vigoare pe perioada pe care s-a solicitat scutirea de impozit pe profit;

– sa existe o evidenta contabila, pana la nivel de balanta, din care sa rezulte ca veniturile si cheltuielile inregistrate sunt aferente aplicarii btrvetului de inventie. La determinarea impozitului pe profit se iau in calcul si cheltuielile de conducere si administrare, inclusiv cele comune, proportional cu raportul dintre veniturile obtinute din aplicarea brevetului de inventie fata de veniturile totale realizate la nivel de societate;

– profitul astfel calculat sa fie obtinut in limita perioadei de 5 ani de la prima aplicare. (Extras din Monitorul Oficial)

 

Sursa:http://www.marketosaurus.ro/cat-costa-sa-ti-inregistrezi-o-marca-la-osim/

(Visited 246 times, 1 visits today)

Pe aceasi tema:

Comments are closed.

Advertisement
Contact:
BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI. REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII, IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR. Pentru o oferta de pret va rugam sa ne contactati la :
mustateanu@gmail.com
Tel: 0768.511.900
Program:
Zilnic: 09-19 Sambata: 09-14
OSIM OEB WIPO OHIM AIPPI Grup Roman EPI ORDA