Primul studiu din România privind protecţia drepturilor de proprietate intelectuală

În România, industriile care se bazează intensiv pe drepturi de proprietate intelectuală, contribuie cu aproximativ 45% la PIB-ul României, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 38,6%, conform unui studiu publicat spre sfârşitul anului trecut, de către Biroul European de Brevete şi Oficiul pentru Armonizarea Pieţei Interne în parteneriat cu Comisia Europeană. România este astfel pe locul 4 în UE ca nivel al dependenței PIB-ului de industriile care se bazează pe drepturi de proprietate intelectuală, acestea având o contribuție de peste 55 de miliarde de euro la economia României, în 2010.

În acest context, MUŞAT & ASOCIAŢII publică rezultatele preliminare ale primului studiu statistic realizat în România cu privire la protecţia drepturilor de proprietate intelectuală prin acţiuni în instanţă. Studiul IP Enforcement Horizon: Romania”, elaborat de către departamentul de Proprietate Intelectuală al Muşat & Asociaţii, analizează gradul de protecţie al drepturilor de proprietate intelectuală obţinut prin intermediul instanţelor judecătoreşti din România.

:: Studiul integral pe TopLegal.ro.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Pe aceasi tema:

Comments are closed.

Advertisement
Contact:
BUCURESTI, STR IENACHITA VACARESCU NR 17 A SECTOR 4 BUCURESTI. REPER HOTEL HOROSCOP – STATIA METROU UNIRII, IESIREA BD DIMITRIE CANTEMIR. Pentru o oferta de pret va rugam sa ne contactati la :
mustateanu@gmail.com
Tel: 0768.511.900
Program:
Zilnic: 09-19 Sambata: 09-14
OSIM OEB WIPO OHIM AIPPI Grup Roman EPI ORDA